neljapäev, 28. veebruar 2019

Arkwrighti tulinelk ''Cherry King'' 2019

Pilt küll taime kohta õige pole.

Arkwrighti tulinelk ''Cherry King''.
Püsik, eredate õitega. Hulgaliselt püstiseid varsi, mis moodustavad laia põõsa kõrgusega 35-40 cm. Lehed piklikmunajad bordoopunakas- rohelised. Õied oranžikaspunased kuni 3 cm läbimõõduga, koondunud õisikutesse. Õitseb külvist alates teisel aastal juunist augustini. Pilkupüüdev lehtede ja õitevärvuse kombinatsioon.
Kasvatamine: talvekindel, vähenõudlik lill. Eelistab päikesepaistelist kasvukohta. Ei kannata seisvat vett. Armastab mulda, mis on segatud lehekõduga ja liivaga. Soovitav väetada 2-3 korda suve jooksul mineraalväetistega. Talvel pole taime vaja kinni katta. Võimalikud haigused - mädanevad juured, nõgihaigus, laigulised lehed, roostesed lehed, kõdunemine. Paljuneb pistikutega ja seemnetega. Seemned külvatakse otse avamaale aprillist juulini. Optimaalne temperatuur kasvamiseks on +18
°C, tõusmed ilmuvad juba 18-24 päeva pärast. Ühe koha peal kasvab taim 4-5 aastat. Siis tuleks ta ümber istutada, kas sügisel või kevadel. Paljundamiseks sobilik vanem taim teha 4-5 osaks ja istutada taimed uude kohta 25 cm kaugustele üksteisest. Pistikutega paljunemisel tuleks 20-25 cm pikkused osad eraldada just nooremal taimel ja panna vette juurduma. Õue istutada augusti lõpus või septembri alguses. Tulinelk ei sobi lõikelilleks.

seemnemaailm.ee



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar