teisipäev, 26. veebruar 2019

Peiulill ''Kilimanjaro'' 2019

Peiulill ''Kilimanjaro'' Tagetes erecta nana

Dekoratiivne tänu harvaesinevale õisikuvärvusele. Taim on kompaktne, 40-45 cm kõrgune ja õitsemise kõrgajal üleni kaetud kreemikas-valgete õisikutega. Õisik on suur, tihedalt täidetud. Kasutatakse rühmana, ka raamtaimeks, tema ebatavaline värvus teeb ta meeldivaks ja neutraalseks. Kui istutada peiulill viljapuude ja põõsaste kõrvale, hoiab ta kahjurid eemale. Peiulille kuivatatud õisikud on head võitluseks koidega. 

Kasvatamine: varasemaks õitsemiseks ei ole raske neid toas või kasvuhoones ette kasvatada. Et taimed oleks terved, kasutatakse kobedat, viljakat mulda, hoida ühtlast temperatuuri (+10+22
°C) ja mõõdukalt kasta. Peiulille seemned on suured ja seega on võimalik külvata nad vahekaugusega 2-3 cm. Välja istutada peale öökülmaohu mõõdumist. Võib külvata seemned ka mais otse avamaale 0,5-1 cm sügavusele. Peiulilled on soojust ja valgust armastavad, kuid võivad kasvada ka poolvarjus, on kuivust taluvad, vähenõudlik mulla ja niiskuse suhtes. Õitsemise pikendamiseks eemaldatakse närbunud õied.
Pakis seemned 0,1 g.

seemnemaailm.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar