kolmapäev, 27. veebruar 2019

Petuunia ''Prima'' 2019

(Duo red) Petunia F1 multiflora double 

Tähelepanuväärne, 100% täidisõieline petuunia, mille kenad õied koosnevad arvukatest punastest  gofreeritud kroonlehtedest. Kompaktsed, varakult õitsevad taimed, ehivad oma erksalt piduliku välimusega toad, rõdud ja peenrad. Pakis seemneid 10 tk.

Petuuniat paljundatakse seemnetega ja pistikutega. Petuunial on väga väikesed seemned, mis külvatakse taimede ettekasvatamiseks alates veebruarist kuni märtsi lõpuni. Seemned külvatakse mulla pinnale, neid mullaga ei kaeta. Soovitav on petuunia seemned külvata, (nagu ka teised peened seemned) harvalt, et tõusmed ei varjutaks üksteist. Petuunia seemned võib külvata lumele (seda asetatakse mullale potti 1-1,5 sm paksuselt), lumel on seemned hästi nähtavad, sulav lumi imab seemned mulda. Külvid kaetakse klaasi või kilega. Petuunia seemnete idanemiseks on vaja soojust (+23+25*C); tõusmed ilmuvad nädala või kahe pärast. Mullakiht poti pinnal ei tohi olla liiga märg kuid ei tohi ka läbi kuivada, selleks tuleb külve tihti kontrollida.


Petuunia külve on parem kasta altpoolt, aluselt. Liigse niiskuse korral võib tekkida juure mädanik. Petuunia taimi kasvatatakse +16+18*C-sel temperatuuril. Harv külv võimaldab taimi pikeerida kui neil on 3-4 pärislehte. Enne pikeerimist niisutatakse mulda. Pikeerimisel ei tohi mulla alla sattuda taime keskosa. Kui tõusmed on piisavalt arenenud, väetatakse neid (väljaveninud taimedele pole vaja anda lämmastikku). Avamaale istutatakse petuunia taimed peale öökülmade möödumist vahedega 20-40 sm. Petuunia taim omab juurestikku, mis ei tungi sügavale mulda, ümberistutamisel taastub juurestik kergesti. Regioonides, kus on pehme kevadine ilmastik võib petuunia seemned külvata otse avamaale. Petuunia hakkab õitsema 55-95 päeva peale tõusmete ilmumist, olenevalt sordist. Suvel võib temast teha pistikuid meeldima hakanud sortidest.


seemnemaailm.ee






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar