reede, 22. juuni 2018

Põõsas-hõbekakar




Põõsas-hõbekakar (Argyranthemum frutescens)
Tegemist on Kanaari saartelt pärineva taimega, kes kuulub korvõieliste sugukonda. Margus Vahtramäe sõnul sobib taim nii peenras kui konteineris kasvatamiseks. Valikus on nii valgete, punaste, vaarikapunaste kui kollaste õitega sorte. Kollaste õitega sordid on osutunud nii populaarseks, et need on Vahtramäe sõnul juba läbigi müüdud.
Et õieilu jaguks sügiseni, tuleks taim istutada toitaineterikkasse mulda ning kogu hooaja vältel regulaarselt kasta ja väetada. Eriti hoolas tuleb olla anumais kasvavate taimedega. Rohkele õitsemisele tuleb kasuks päikseline kasvukoht. 
Et taimel säiliks korrektne välimus, tuleks äraõitsenud õisikud ära noppida, pealegi soodustab see uute õisikute teket. Pügamist talub põõsas-hõbekakar hästi ning selle abil saab taime hoida madala ja kompaktsena.

Margus Vahtramäe sõnul on põõsas-hõbekakral veel üks hea omadus: nimelt saab taime hoida jahedas valges keldris ületalve nagu pelargooni, viimastest säilib põõsas-hõbekakar aga tunduvalt paremini. Paljundada saab taime varakevadel pistikutega.
http://maakodu.delfi.ee/news/maakodu/aed/kanepi-aiand-soovitab-poosas-hobekakar?id=64501376










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar